Kattungar

litter-pic01.jpgNär du köper en ocicat av oss får du livslång support

Funderar du på att köpa en ocicat, den mycket sociala och tillgivna tamkattsrasen med spottar som sitt signum? Du är hjärtligt välkommen att höra av dig till oss!

Vi tror att du är en person som har tänkt efter och förstår vad det innebär att skaffa en ocicat. Vi söker efter köpare som förstår att ocicaten inte kan lämnas ensam hela dagarna utan behöver ha sällskap av en två eller fyrfotad vän som kan ge och få kärlek till kattungen. Självklart tycker vi att det är roligt om ni vill börja ställa ut kattunge, dock är detta inget som är viktigt för oss. Som innehavare av en ocicat från Hot Thundereans  ger vi alltid livslång support, du alltså alltid välkommen att höra av dig om du har några frågor, behöver få råd i en ny situation. Vi ser hellre ett samtal för mycket än ett samtal för litet till os, allt för att ocicaten ska må bra genom hela livet.

nyföddInnan du köper vill vi ha ett personligt möte

Vi ser framför oss att vi träffas innan du köper en ocicat av oss, vill nämligen säkerställa att du förstår vad det innebär och bli med ocicat och hur ocicaten beter sig. Vi finns i Kumla men har några fodervärdar på olika ställen i landet, som också kan gå bra att besöka.  Ett besök är både för er och för ocicatens skull.

oikoumene.jpg

Köavgift

När du har bestämt dig för att du vill ha en Hot Thundereans-ocicatunge lämnar du en köavgift på 2500 kr och säkerställer därmed att du kommer få en ocicatunge ur en aktuell/planerad kull. Köavgiften utgör även handpenning (delbetalning) och dras av från totalpriset.

Såhär går det till

Enligt lagen måste en kattunge vara minst 12 veckor när den lämnar mammas, vår ocicatungar är de

  • Vanligtvis 13-14 veckor (beror lite på hur redo de är)
  • Fullt vaccinerade
  • Microchip ID-märkta
  • Veterinärbesiktade (inom 7 dagar från leverans)
  • Stamtavla från kattförbundet SVERAK som tillhör världens största kattorganisation (FiFE)
  • Fullt försäkrade mot dolda fel i Agria
  • Uppvuxna i ett kärleksfullt hem och socialt tränade
  • Noggrant planerade för att få rätt temperament och utseende

Du som innehavare ges automatiskt medlemskap i den Kattförbundet SVERAK (via Nerikes Kattlubb), det innebär att du under ett års medlemskap får 6 nr av SVERAKs förbundstidning VåraKatter, du får 4 nr av Nerikes egna klubbtidning Kattögat, det innebär också det att du får 10 % på kattförsäkring i AGRIA vilket i sig gör det princip gratis att vara medlem ovanpå det har du 10 % rabatt när du bor på Scandic.

När du hämtar ocicatungen får du med dig ett litet start-kit med en egna filten, både torrfoder och blöt mat som ocicatungen är van att äta samt en leksak som de är van vid.

Läs mer om att Köpa katt på SVERAKs hemsida

Aktuella kullar     Planerade kullar